Małgorzata Goc

Ukończyła Uniwersytet Medyczny w Łodzi oraz w Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, gdzie uzyskała tytuł magistra. Doświadczenie zdobywała w szpitalach powiatowych oraz poradniach dietetycznych — zarówno stacjonarnie, jak i online. Dietetyka jest jej pasją.

Jej podejście opiera się na stopniowym budowaniu dobrych nawyków i praktycznym podejściu do diety, co pozwala osiągnąć pacjentom trwałe rezultaty. Każdego pacjenta traktuje bardzo indywidualnie i bierze pod uwagę to, że na nasze zdrowie i sylwetkę wpływa więcej czynników niż samo nieprawidłowe odżywianie. W swojej pracy skupia się zarówno na aspektach klinicznych diety — jak wyniki badań oraz oficjalne zalecenia, ale także na aspektach psychologicznych. Uważa, że nasza relacja z jedzeniem wpływa na naszą masę ciała i stan zdrowia. Zmiana nawyków i kompleksowe poznanie potrzeb organizmu to klucz do sukcesu. W pracy z pacjentami angażuje się mocno w edukację żywieniową oraz budowanie zdrowej relacji z jedzeniem i aktywnością fizyczną.

Współpracuje z dorosłymi oraz dziećmi od w dietoterapii m.in:

  • nadwagi i otyłości
  • zaburzeń gospodarki węglowodanowej (insulinooporność, cukrzycy typu 1 i 2, hipoglikemia reaktywna)
  • niedoczynności tarczycy i Hashimoto
  • nietolerancji i alergii pokarmowych
  • celiakii
  • zaburzeń płodności
  • PCOS
  • trądziku
  • i innych zaburzeń hormonalnych.

Pomaga także w dopasowaniu i zbilansowaniu diet roślinnych oraz diet u osób ze zwiększoną aktywnością fizyczną i podczas kształtowania sylwetki.

Dodatkowo autorką tekstów specjalistycznych w czasopiśmie Współczesna Dietetyka oraz prowadząca szkolenia dla dietetyków oraz warsztaty merytoryczno-pratktyczne dla dzieci, młodzieży oraz dorosłych.