Małgorzata Goc
Ukończyła Uniwersytet Medyczny w Łodzi oraz w Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, gdzie uzyskała tytuł magistra. Doświadczenie zdobywała w szpitalach powiatowych oraz poradniach dietetycznych — zarówno stacjonarnie, jak i online. Dietetyka jest jej pasją.
Jej podejście opiera się na stopniowym budowaniu dobrych nawyków i praktycznym podejściu do diety, co pozwala osiągnąć pacjentom trwałe rezultaty. Każdego pacjenta traktuje bardzo indywidualnie i bierze pod uwagę to, że na nasze zdrowie i sylwetkę wpływa więcej czynników niż samo nieprawidłowe odżywianie. W swojej pracy skupia się zarówno na aspektach klinicznych diety — jak wyniki badań oraz oficjalne zalecenia, ale także na aspektach psychologicznych. Uważa, że nasza relacja z jedzeniem wpływa na naszą masę ciała i stan zdrowia. Zmiana nawyków i kompleksowe poznanie potrzeb organizmu to klucz do sukcesu. W pracy z pacjentami angażuje się mocno w edukację żywieniową oraz budowanie zdrowej relacji z jedzeniem i aktywnością fizyczną.
Współpracuje z dorosłymi oraz dziećmi od w dietoterapii m.in:
- nadwagi i otyłości
- zaburzeń gospodarki węglowodanowej (insulinooporność, cukrzycy typu 1 i 2, hipoglikemia reaktywna)
- niedoczynności tarczycy i Hashimoto
- nietolerancji i alergii pokarmowych
- celiakii
- zaburzeń płodności
- PCOS
- trądziku
- i innych zaburzeń hormonalnych.
Pomaga także w dopasowaniu i zbilansowaniu diet roślinnych oraz diet u osób ze zwiększoną aktywnością fizyczną i podczas kształtowania sylwetki.
Dodatkowo autorką tekstów specjalistycznych w czasopiśmie Współczesna Dietetyka oraz prowadząca szkolenia dla dietetyków oraz warsztaty merytoryczno-pratktyczne dla dzieci, młodzieży oraz dorosłych.
Wróć do zespołu: Nasz zespół
Zobacz również: